ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИДА РАҚАМЛИ ТЕХНОЛОГИЯЛАР ВА СУНЪИЙ ИНТЕЛЛЕКТНИ РИВОЖЛАНТИРИШ ИСТИҚБОЛЛАРИ (Innovations in Science and Technologies, 2025)
Ушбу мақолада Ўзбекистон Республикасида рақамли технологиялар ва сунъий интеллект (SI) соҳасини ривожлантириш истиқболлари таҳлил қилинади. Мамлакатда рақамли иқтисодиётни жорий этиш, давлат бошқарувида замонавий технологияларни қўллаш, таълим ва соғлиқни сақлаш тизимларини рақамлаштириш бўйича амалга оширилаётган ислоҳотлар ёритиб берилади. Шунингдек, SI'нинг турли соҳалардаги қўлланилиши, унинг мамлакат иқтисодиётига таъсири ва глобал рақобатбардошликни оширишдаги аҳамияти ҳақида сўз юритилади. Мақолада инновацияларни қўллаб-қувватлаш, кадрлар тайёрлаш, ҳамда қонунчилик базасини такомиллаштиришга қаратилган тавсиялар ҳам берилган.