MIKROMOLIYA TASHKILOTLARINING QASHSHOQLIKNI KAMAYTIRISHGA TA'SIRI: O’ZBEKISTON NUQTAI NAZARIDAN EMPIRIK DALILLAR (Innovations in Science and Technologies, 2024)
Qashshoqlik bu 21-asrning eng katta muammolaridan biridir. Hozirgi kunda dunyoda uch milliarddan ortiq odam qashshoqlikda yashaydi. Musulmon jamiyatlari qashshoqlik muammosini hal qilishda dunyoning qolgan qismidan ancha orqada. Taxminan 700 million kishi kuniga 2,15 dollardan kam daromad bilan yashaydi, bu o'ta qashshoqlik chegarasi demakdir. Mikromoliya dunyo bo'ylab qashshoqlikka qarshi kurashda kuchli vosita bo'lib, katta yutuqlarga erishmoqda. Ushbu maqolada Mikromoliyaning kelib chiqishi, qashshoqlikni yo'qotishga ta’siri, kamchiliklar, Islomiy mikromoliyalashtirish mexanizmlari haqida yoritilgan.