(untitled) (Innovations in Science and Technologies, 2026)
Ushbu maqolada musiqada oltin nisbat va Fibonachchi ritmlaridan foydalangan holda matematik model yaratishning nazariy va amaliy jihatlari o‘rganilgan. Oltin nisbat va Fibonachchi ketma-ketligi musiqiy kompozitsiya va ritmik tuzilishga estetik muvozanat va tabiiy uyg‘unlik kiritishi mumkinligi ko‘rsatildi. Matematik model orqali turli ritmik variantlar va kompozitsion strukturalar tahlil qilinib, ularning san’atshunoslik va musiqiy ijro maqsadlari bilan bog‘liqligi tasvirlangan. Ushbu tadqiqot musiqashunoslar va kompozitorlar uchun yangi ijodiy yondashuvlarni rivojlantirishda foydali bo‘lishi mumkin.