(untitled) (Innovations in Science and Technologies, 2025)
Ushbu maqolada mamlakatimizning barqaror iqtisodiy rivojlanishini ta’minlashga ta’sir etuvchi moliyaviy investisiyalar tizimi o‘rganib chiqilgan. Mamlakatimiz iqtisodiyotida investision faoliyatni rivojlanishini nazariy va amaliy jihatdan o‘rganish, hamda investisiya faoliyatida moliyaviy hisobni bozor munosabatlari talablari va mezonlari darajasida tashkil qilishni va takomillashtirishni uslubiy jihatdan asoslab berishni, korxonalarda amalga oshiriladigan uzoq muddatli investisiyalarning bugungi shart-sharoitlariga mos keladigan qoidalarini ishlab chiqish zaruratini talab etmoqda. Mamlakatimizda fond bozorini yanada rivojlantirishga katta e’tibor berilmoqda. Shu o‘rinda ta’kidlash joizki qonunchilik bazasi takomillashtirilib, qimmatli qog‘ozlarga investisiyalarning kirib kelishi uchun erkin shart-sharoitlar tahlil qilinib, xulosalar qilingan.