(untitled) (Innovations in Science and Technologies, 2025)
til inson hayotidagi o‘rni va roli, muloqotning asosiy vositasi ekanligi, til madaniyatlararo munosabatlarni o‘rnatuvchi asosiy aloqa vositasi hisoblanadi. Shundan kelib chiqib, ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillarida shaxs otlarining yasalishi, tilshunoslik tarixida so‘z yasalishi, ingliz va o‘zbek tilidagi o‘xshashliklar, farqli jihatlar borasida tahliliy ma’lumot berilgan. Tilshunoslikda shaxs otlarining ahamiyati va uning lingvistik xususiyati ilmiy-nazariy jihatdan o‘rganilgan. Shaxs otlarining o‘zbek tilshunosligida alohida soha sifatida ajiralib chiqishi va tarixiy taraqqiyot bosqichlari borasida tahliliy umumlashtiruvchi fikr va mulohazalar yuritilgan. Shu bilan birgalikda ingliz tilshunosligida shaxs otlarining lingvistik xususiyatlari va uning tarkibi bosqichlari haqida ma’lumotlar berilgan